هدير البحر
وسام العضو الذهبى : عدد المساهمات : 359 تاريخ التسجيل : 26/02/2011
| موضوع: طريقه عمل الكانيلونى للشيف هدير الجمعة 1 أبريل 2011 - 12:10 | |
| صباح الفل على كل الحلوات الورود القمرات انهارده هنعمل مع بعض لفائف الكانيلونى بالعديد من الحشوات المختلفة (( مقادير العجينه )) 1- كوب و نصف دقيق منخول 2- ثلاث اكواب لبن بارد 3- ثلاث بيضات 4- ملح و فلفل اسود و رشه جوزة الطيب 5- نصف كوب زيت 6- كوب بشاميل من وصفة البشاميل للوجه 7-ملعقه سمن كبيرة 8- جبن رومى مبشورة او موزاريلا او كرافت مبشورة للتزين اختيارى
(( الحشوات )) 1- حشوه اللحم المعصج كما فى وصفة المكرونه بالبشاميل فقط .. ممكن للتغيير اضافه بسله وجزر سبق سلقهم لمدة 5 دقائق فى ماء و ملح منغير تغطيه الحله للاحتفاظ باللون و تبريدهم بماء بارد 2- حشوه الجبنه البيضه و النعناع خفيفة و نستبدل فيها البشاميل بالجبنه رومى و طماطم مبشورة بالملح و الفلفل الاسود اختيارى .. 3- حشوة السبانخ و المشروم مغذيه و مفيدة للاطفال جدا و مكوناتها عبارة عن بصله مقطعة ناعم -- حزمه سبانخ مغسوله جيدا ومصفاه و مقطعة تقطيع متوسط -- علبه مشروم صغييرة مصفاه و منقوعه فى المياه ملح و فلفل و نصف ملعقه سوماء للتتبيل --3 ملاعق زيت زيتون نشوح البصل فى زيت الزيتون فى طاسه عميقه لمدة دقيقتان ثم نشوح معه المشروم لمدة دقيقتان و من ثم نضيف السبانخ و التوابل و نتركهم على نار هادئه من غير وضع الغطاء و لا ننسى ظبط الطعم بالتذوق حتى تتشرب السبانخ كل الماء و يظهر الزيت... 4- حشوة فالفراخ المسلوقه اوممكن استبدالها بالفراخ النيئه و يتم تقطيع اى من النوعين الى شرائح رفيعه بالطول مع المشروم و البصل و الفلفل الاخضر و كالعاة نشوح البصل المقطع لمدة صغيرة فى ملعقتين زيت و نضيف الفراخ و نشوحها الى ان تتغير لونها ونتركها حتى تتشرب المياه.. ثم نضيف المشروم و الملح و الفلفل و قليل من البهارات والفلفل الاخضر المقطع و نشوحهم لدقيقتان و نضيف نصف كوب ماء للتسويه و نتركها مغطاه على نار هادئه حتى تتشرب كل المياه..
5- ممكن اختراع حشوه من المكونات الموجوده فى البيت زى البيتزا ممكن سوسيس او فراخ مسلوقه متبقيه عندك فى التلاجه مقطعين و زيتون اسود حلقات و فلفل رومى او فلفل الوان وقطع طماطم جامده و يخلطوا مع جبنه موزاريلا و يتم الحشو بهم و يتم التزيين بجبنه رومى مبشورة...
(( طريقه عمل الكانيلونى ))
1- فى طبق زجاج عميق نكسر البيض و نضيف له الملح و الفلفل الاسود و جوزة الطيبو نضربه بالمضرب السلك اليوى او الكهربائى .. ثم نضيف اللبن البارد و يتم ضرب الخليط و نضيف الدقيق و نضرب كل المكونات لمدة 5 دقائق ليتكون لديكى سائل ثقيل نسبيا.. 2- نأتى بطاسه تيفال صغيرة على نار هادئه ونضع فيها نصف ملعقه شاى زيت و عندما تسخن نصب فيها من المقدار بمغرفه صغيرة و ان لم يوجد فمقدار فنجان قهوة فى منتصف الطاسه ..و نضيف زيت للطاسه كلما شعرنا بان الزيت تشربته اقراص الكانيلونى.... 3- نحرك الطاسه كما فى طريقه عمل البيض الاومليت و عندما تبدأ العجينه بارتفاع حروفها نحرك الطاسه لنجد ان العجينه تتحرك معنا نرفع قرص الكانيلونى على طبق من غير قلب العجينه.. 4- بعد الانتهاء من الكميه كلها نبدأ بلف الاقراص مع وضع الحشوة التى نحب على شكل رول.. 5- نرص الرولات فى صينيه مستطيله مدهونه بنصف مقدار السمن .. 6- نضيف على الوجه كوب الباشميل و نرش الوجه بالجبن الرومى و باقى السمن 7- نضع الصينيه فى فرن متوسط الحرارة لمدة 10 دقائق او ربع ساعة حتى يصبح الوجه دهبى اللون
و الف هنا على قلوبكم يا قمرات
عدل سابقا من قبل هدير البحر في الجمعة 1 أبريل 2011 - 13:35 عدل 4 مرات | |
|
ward baldy
عدد المساهمات : 237 تاريخ التسجيل : 27/02/2011
| موضوع: رد: طريقه عمل الكانيلونى للشيف هدير الجمعة 1 أبريل 2011 - 12:16 | |
| تحفززززززززززززز بجد يسلم ايدكى | |
|
المحبة لربها
عدد المساهمات : 230 تاريخ التسجيل : 26/02/2011
| موضوع: رد: طريقه عمل الكانيلونى للشيف هدير الجمعة 1 أبريل 2011 - 16:24 | |
| واااااااااااااو حلو اوي التنوع في الحشوات دة ميه ميه | |
|
ولهانةبيك
عدد المساهمات : 135 تاريخ التسجيل : 02/04/2011
| موضوع: رد: طريقه عمل الكانيلونى للشيف هدير الأربعاء 6 أبريل 2011 - 20:17 | |
| | |
|
sandy
عدد المساهمات : 17 تاريخ التسجيل : 27/02/2011
| موضوع: رد: طريقه عمل الكانيلونى للشيف هدير الثلاثاء 19 أبريل 2011 - 22:22 | |
| وااااااااااااااااااااااااو بموووووووووووووووت فيهاااااا | |
|
هدير البحر
وسام العضو الذهبى : عدد المساهمات : 359 تاريخ التسجيل : 26/02/2011
| موضوع: رد: طريقه عمل الكانيلونى للشيف هدير الثلاثاء 19 أبريل 2011 - 23:58 | |
| - sandy كتب:
- وااااااااااااااااااااااااو بموووووووووووووووت فيهاااااا
تعاليلى و انا اعملهاك و تدوقى عمايل ايدى | |
|
هدير البحر
وسام العضو الذهبى : عدد المساهمات : 359 تاريخ التسجيل : 26/02/2011
| موضوع: رد: طريقه عمل الكانيلونى للشيف هدير الأربعاء 20 أبريل 2011 - 0:00 | |
| - المحبة لربها كتب:
- واااااااااااااو حلو اوي التنوع في الحشوات دة ميه ميه
انت تؤمر يا قمر امرك ماشى | |
|